Wierook gebruiken in meditatie en yoga

Wierook wordt al duizenden jaren gebruikt in verschillende religies en spirituele praktijken. Velen geloven dat het ons kan helpen verbinding te maken met het spirituele rijk en stress te verlichten. Er wordt ook gezegd dat het ons helpt te focussen en ons te concentreren. Het gebruik van wierook in meditatie en yoga is een geweldige manier om deze voordelen te bereiken. Het bevat ook antibacteriële eigenschappen en kan ongewenste geuren uit een kamer of een huis bedekken.

Wierook wordt meestal gemaakt van hout of hars. Sommige soorten worden gemaakt met een centrum en sommige zijn zonder. Elk heeft een andere brandende tijd. U moet streven naar tussen de 50 en 90 minuten voor de beste resultaten. U moet zich echter bewust zijn van de gezondheidsrisico’s van het verbranden van wierook. Om complicaties te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat u het label aandachtig leest voordat u wierook verbrandt.

Wierook wordt het best verbrand wanneer het in een brandwerende wierookbrander wordt geplaatst. Het kan ook worden geplaatst in wierookkommen of kopjes gevuld met zand of rijst. Keramische of metalen kommen en speksteengerechten werken goed. Zorg ervoor dat u een wierookstick kiest met een rode punt aan het brandende uiteinde. De rook die voortkomt uit het branden van wierook kan behoorlijk sterk zijn en kan bij sommige mensen allergieën veroorzaken.

Historisch gezien werd wierook gebruikt als een religieus ritueel en in ceremonies. Het is ook gebruikt om mensen te reinigen en hun gezondheid te verbeteren. In de 6e eeuw brachten Koreaanse boeddhistische monniken wierook in Japan en begonnen het te gebruiken in zuiveringsrituelen. Het werd populair in het Heian -tijdperk (ongeveer 200 jaar later) en werd gebruikt in het religieuze ritueel van de Samurai Warriors. Ze zouden ook wierook gebruiken om hun pantser te parfumeren, waardoor ze een gevoel van onoverwinnelijkheid hebben.